Jak to funguje v přírodě - Daynes, Katie (Podívej se pod okénko (Svojtka & Co), 2015)
Jak vzniká počasí? Jaké může být? Jaká jsou klimatická pásma na Zemi? Jaký je koloběh vody? Zajímá vás počasí a chcete zjistit, jak to funguje v přírodě? Chcete se dozvědět něco více o působení Slunce, proudění vzduchu, divokých větrech nebo nejmrazivějších oblastech? Tato zajímavá knížka s více než 100 odklápěcích okének vás provede po souši, po moři, oblohou, objevíte s ní, jak vzniká počasí, nahlédnete do nitra bouřkového oblaku, uvidíte zrození hurikánu, navštívíte nejedno místo na zeměkouli a dozvíte se i to, jak by mohlo vypadat počasí v budoucnosti. Otevřete tedy tuto knížku, podívejte se pod okénka a naučte se něco nového!